Ventilation og udsugning du kan regne med

 

Ventilation og udsugning

Trækker du vejret, og foretrækker du at fortsætte ubesværet med det, selvom du arbejder i støvende omgivelser? Så vil vi anbefale dig at få styr på ventilation og udsugning. I takt med stigende krav til arbejdsmiljø, har vi specialiseret os i effektive ventilations- og udsugningsanlæg tilpasset industri og autobranche, eksempelvis:

  • Værkstedsventilation til auto
  • Punktudsugning til svejserøg, støv og lim
  • ATEX-certificeret udsugning til krævende miljøer
  • Transportable ventilatorer
  • Tilbehør som tragte, specialmundstykker, slangeruller og filtre

Se produkterne

 

Vi sikrer, at jeres ventilation er pålidelig og nem at anvende naturligvis under hensyn til miljø og lovgivning. Der er faktisk ofte også en besparelse at hente for dig ved at sikre, at ventilation og udsugning er dimensioneret og indstillet optimalt.

Som hjælp til overblikket kan du læse:

Vejledning om procesventilation fra Industriens Branchearbejdsmiljøråd

Arbejdstilsynets vejledning om ventilation på faste arbejdssteder

 

Se eksempler på kundeløsninger

Frisk luft på autoværkstedet

Ventilation og udsugning til autoværksted

 

Ventilation og udsugning i lange baner

Skorstensgaard består af tre store og moderne autoværksteder, hvor der stilles krav til udstyr og omgivelser for at kunne levere resultater. Virksomheden skulle have rumventilation og udsugning på de nye faciliteter i Fredericia. Da vi tidligere gennem en grossist har installeret en velfungerende ventilationsløsning på værkstedet i Kolding, ringede de igen efter Jens Linde A/S.

Ventilation og udsugning på autoværksted

Skorstensgaard er i dag glade for den velfungerende ventilationsløsning. Indehaver Martin Skorstensgaard udtaler: “Vi var specielt glade for den fleksibilitet og hjælpsomhed, som Jens Linde A/S udviste under installationsarbejdet. De tilpassede processen, så vi ikke behøvede at lukke ned, hvilket er vigtigt i en travl hverdag”. Læs mere om Skorstensgaard

Ventilation og udsugning på autoværksted
Løsningen:

Projektleder Per udarbejdede en plan efter antal arbejdspladser og værkstedets kvadratmeter samt lavede en tidsplan for installationsarbejdet, der skulle passe ind i værkstedets arbejdstider.

Ventilation og udsugning på autoværksted

Den endelige løsning består af 5 slangeruller til udstødning samt rumventilation som modsvarer de aktuelle miljølovkrav om udskiftning af luften tre gange i timen. Derudover leverede og installerede vi processventilation til svejserøg samt en Guyson sandblæser som er vigtige elementer på et autoværksted.

Det blev dermed en samlet installation som er med til at sikre bedre arbejdsmiljø uden det kræver for mange ressourcer.

Udsugning til FTZ Akademi

Slangerullerne monteret på værkstedet i Odense

Kursisterne på FTZ Akademiet er sikret ren luft når de skal arbejde med bilerne på de fem undervisningsværksteder rundt om i landet. Vi har nemlig installeret slangeruller og limsug på de flotte faciliteter.

Slangeruller og limsug

FTZ har vi et godt og bredt samarbejde med, så det var en fornøjelse at kunne bidrage til udstyret på det populære akademi; ikke bare på ét værksted, men på alle fem.

Leder af FTZ Akademi, Hans Erik Kristoffersen udtaler:

”Vi ved hvad Jens Linde A/S står for og kender deres løsninger og fleksibilitet. Da det første værksted i Odense stod klar med velfungerende punktudsugning, var det således meget nemt løbende at bestille til de andre værksteder”

Limsug koblet på rørene ved en af værkstedspladserne

Løsningen i Odense

Vores projektleder gik i dialog med FTZ Akademi om krav til funktionalitet, størrelse på løsningen og antal værkstedspladser. Derefter fik kunden et oplæg og tilbud til godkendelse med valgte produkter til udsugning og tidsplan for montage.

Resultatet består af fire slangeruller med manuelt fjederoptræk til udstødningsgas monteret med gummimundstykke med tang samt et punktudsug på 4 meter med spalteskærm til lim-arbejde ved bilruder. Der blev opstillet en lavtrykssuger dimensioneret til den rigtige luftmængde.

På de fire andre undervisningsværksteder i Nørager, Aarhus, Haderslev og Frederikssund er der ligeledes monteret slangeruller og punktudsug svarende til antal værkstedspladser.

Læs om FTZ Akademi

Elektrisk slædekanal til transit-lagerhal

På Brdr. Dahls centrallager i Randers er der travlt når de mange lastbiler skal igennem transithallen for at lastes eller tømmes. Porten er lukket og det skaber hurtigt behov for udsugning der kan bruges i forskellige positioner til flere typer køretøjer, for de står ofte i tomgang.

For driftsleder Per Thomassen var valget af slædekanalen også et spørgsmål om fremtidssikring i forhold til arbejdsmiljøet: “Det var vigtigt at den valgte løsning også er brugbar lang tid fremover. Med den elektriske slædekanal opfylder vi kravene og har den ønskede fleksibilitet i et travlt arbejdsmiljø.”

Hos Brdr. Dahl blev løsningen en ny installation med elektrisk slangerulle, slædekanal med strømskinne og vægstyring. Derfor valgte  vi at EXA-montørerne skulle udføre den del. Der var nemlig også et lille puslespil med at få slædekanalen til at passe med portskinnen.

Jens Linde A/S har rådgivet om løsningen og stod for projektering samt installering i samarbejde med den tyske leverandør EXA Absaug Technik GmbH. Vi bruger EXAs egne montører, hvis vi mener der skal ekstra ekspertise til for at sikre det bedste resultat.

 

Frisk luft er afgørende for trivsel og sundhed på arbejdspladsen.

Med en serviceaftale slipper du for at spekulere over eftersyn og optimal justering. Resultatet  er et behageligt, økonomisk og sundt arbejdsklima. Vi er totalleverandør af produkter og montering, så du selv kan bestemme omfanget.

 

Se mere om Leverandørerne – Service og montage – Specialløsninger